måndag 15 mars 2010

EARLY AS HELL!!

Jaha. Imorse var jag på jobbet 05:20. Kändes verkligen jättehärligt....verkligen. Jag tor jag konstant satt med öppen mun i bilen hela vägen in till jobbet....gäspandes alltså. Men vad gör man inte för arbetets skull. Får ju trösta sig med att man får gå hem något tidigare i eftermiddag.
--------
Igår var jag duktig. Jag tog mig äntligen tid och ork till att rensa klädkammaren som sedan länge har varit ett stort jäkla kaos. En del saker som skulle ha åkt upp på vinden sedan länge gjorde det igår. Mycket annat hamnade i soporna också. Mycket skönt var det att slänga och få bort, och jag tänker varje gång..."varför gjorde jag inte detta tidigare för". Det är lätt att vara efterklok...
--------
Har ju även hunnit med lite filmtittande i helgen. I höstas köpte jag tre filmer varav två av dom jag tittade på ganska omgående. Men den tredje har fått legat oöppnad för att jag inte känt att tid funnits att sätta mig ner och verkligen tittat på den, för jag kände på mig att detta var en film som man måste ha tid på sig för att ta till sig den.

Filmen i fråga är "The Reader" med Kate Winslet och Ralph Fiennes. Båda skådespelarna är helt suveräna och tillhör några mina favoriter och dom har nog aldrig gjort en dålig film. Denna film är inte ett undantag. Den var jättebra och gjorde mig definitivt inte besviken alls. Första delen av filmen handlar om förbjuden kärlek mellan Kate´s rollfigur och en femtonårig pojke. När ungefär halva filmen gått tar handligen en annan vändning och blir mer allvarlig.
Kate´s rollfigur åldras också en hel del och i slutet av filmen ser hon ut såhär! I extramaterialet på DVD:n får man se hur sminkningen går till. Mycket intressant!

Inga kommentarer: