måndag 4 oktober 2010

AWESOME

Vill bara först säga såhär. Måndagkvällarna med kören är veckans höjdpunkt, så är det bara. Det är så in i helvete roligt och energigivande så man har svårt att somna på kvällen. Eller ibland helt tvärtom, man somnar på två röda.

Men på grund av låtvalet vår käre körledare presenterade förra måndagen kändes känslan.....sådär. Ljummet. Låten är Robyns "I am dancing on my own", och det är bland dom värsta låtarna jag vet...just nu. Detta var alltså förra veckan.
Som jag har nämnt förut så är det ju väldigt svårt att välja låtar som ca 1 000 personer tycker om. Det är rent av omöjligt.

Men ikväll....ikväll var en av dom bästa körkvällarna någonsin!
Gabriel hade tänkt om helt angående Robyns låt och vi skulle istället sjunga den som en ballad, med superfina stämmor både i vers och refräng. Vilken hit! Jäklar, vad glad jag blev över den förändringen.

En annan sak som gjorde denna kväll oförglömlig är att vi hade en gäst på besök ikväll. Han har varit hos oss förut en gång, Calvin Bridges. Det är en skitcool och jätteduktig gospelsångare från Chigago. Så istället för att sjunga tillsammans med vår gäst, som vi brukar göra, så skulle Calvin själv lära ut en gospellåt till oss sittandes vid pianot. Det började lite trevande (för oss i kören förstås) då vi inte hade koll på alla stämmor som han delade ut i rasande fart. Men på slutet, då jäklar. Vilket gung!

Kvällen avslutades med att vi sjöng igenom den nya låten för kvällen, Queen´s "The show must go on". Riktigt bra låtval. Den lär säkert bli supermaffig när vi får alla stämmor på den.

Känner på mig redan nu att vår höstkonsert lär bli riktigt bra iår!!

Inga kommentarer: